MIDDELBURG - Gemeente Middelburg heeft aangeboden om een tiental woningen aan de Koningsstraat en twee woningen aan de Korte Noordstraat te kopen. De huizen liggen aan de bouwput voor een nieuw theater en hebben als gevolg van de werkzaamheden veel schade opgelopen.

Mensen die hun woning niet willen verkopen aan de gemeente krijgen de schade vergoed via de verzekering, maakte de gemeente vrijdagavond bekend. De verzekering vergoedt volgens het wettelijke dagwaardeprincipe. Middelburg heeft aangeboden de uitkering aan te vullen zodat een volledig maar ook 'cosmetisch' herstel kan plaatsvinden.

Lekkages

Begin maart dreigden huizen aan de bouwput te verzakken omdat een bouwwand instabiel was geworden door lekkages. De bouwput werd daarop vol gezet met water. Volgens de gemeente is de situatie bij de bouwput nu stabiel. Technologisch instituut GeoDelft bekijkt of en hoe de bouwput gerepareerd kan worden.

De bouw van het nieuwe theater ligt inmiddels twee weken stil. Middelburg verwacht dat medio april alle onderzoeken zijn afgerond en dat in mei een beslissing kan worden genomen over de toekomst van de bouwput en het theater.