ROTTERDAM/WILLEMSTAD - De politie op Curaçao heeft vrijdagochtend lokale tijd drie verdachten aangehouden op verzoek van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) in Nederland. De arrestaties hebben volgens een woordvoerder van het landelijk parket te maken met het grote onderzoek dat tegen de Hells Angels in Nederland loopt. Hij wil niet bevestigen dat het om aanhoudingen van leden van deze motorclub gaat.

De drie mannen uit Curacao zijn in hun woning opgepakt. Bij huiszoekingen werden twee vuurwapens gevonden. Volgens de Antilliaanse persofficier van justitie L. Vicento worden de mannen zo snel mogelijk aan de rechter-commissaris voorgeleid. Daarna worden ze naar Nederland overgebracht.

Verdenkingen

Op dit moment is het landelijk parket bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar alle Hells Angels in Nederland en de aspirant-afdeling van de Hells Angels op Curaçao, MC Holland. Justitie verdenkt deze motorclubs van de invoer en handel in verdovende middelen, moord, geweldsdelicten en het vormen van een criminele organisatie. Dit onderzoek loopt zeker al sinds augustus 2003, ruim voordat de drie leden van de motorclub Nomads (Hells Angels uit Limburg) vorig jaar werden vermoord.

Cocaïnehandel

Het deel van de verklaringen van kroongetuige A.D. dat niet in het Nomads-proces over deze moorden is behandeld, bevat beschuldigingen die stellen dat de Hells Angels in Amsterdam ook betrokken zijn bij cocaïnehandel. Dat blijkt uit verklaringen van D. aan de politie en zijn overeenkomst met het Openbaar Ministerie (OM) waarover het ANP beschikt.

Officier van justitie G. Oldekamp schrijft in de overeenkomst dat de getuigenissen van D. "essentieel" zijn voor de bewijsvoering in het strafrechtelijk onderzoek naar leden van de Hells Angels Amsterdam, de Nomads en MC Holland. Overigens zei de woordvoerder van het landelijk parket dat het OM wel degelijk over meer belastend materiaal beschikt dan alleen de verklaringen van D. Over de inhoud daarvan wilde hij eerder niets kwijt.