DEN HAAG - De rijkswegen A4 en A12 gaan bij Den Haag in april een aantal dagen en nachten dicht voor de aanleg van spitsstroken. Rijkswaterstaat meldde vrijdag dat het gaat om de verbindingsweg van de A4 naar de A12, vanuit de richting Amsterdam naar Den Haag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De A12 richting Den Haag gaat het hele weekeinde van 9 april dicht vanaf het Prins Clausplein. Twee spitsstroken komen op plaatsen waar veel files voorkomen. Rijkswaterstaat richt de vluchtstrook op die plekken in als spitsstrook, waardoor de doorstroming verbetert, aldus D. van Klaveren van het Projectbureau A12.

Verkeer vanuit Amsterdam dat naar Den Haag wil, moet rekening houden met sluiting van de verbindingsweg van maandag 4 april tot vrijdag 8 april: dagelijks gaat deze weg dicht van 21.00 uur tot 05.00 uur de volgende ochtend.

Automobilisten vanuit alle richtingen die over de A12 naar Den Haag willen, stuiten vanaf vrijdag 8 april middernacht tot en met maandagochtend 11 april 05.00 uur op een wegafsluiting vanaf het Prins Clausplein.