AMSTERDAM - Een 29-jarige Nederlander van Syrische afkomst is in Duitsland gearresteerd op verdenking van ontucht met minderjarige kinderen. De man was vorige week actief in Amsterdam en kon op aanwijzingen van de Amsterdamse jeugd- en zedenpolitie woensdagavond in een voorstad van Bonn worden opgepakt. Dit maakten de Duitse en Amsterdamse politie donderdag bekend.

De al eerder veroordeelde ontuchtpleger vergreep zich vorige week in Amsterdam aan een circa 10-jarig meisje tijdens een gymles van haar school. Het meisje ging tijdens de les naar de wc, waar ze seksueel werd misbruikt.

Later die week wilde de man toeslaan in een Amsterdams zwembad. Het meisje dat de man daar op het toilet trof, begon keihard te gillen. Het toezichtspersoneel schoot te hulp. De man wist te ontkomen, maar hij liet een tas achter met zijn identiteitspapieren.

Alle straatagenten in Amsterdam werden over de zaak geïnformeerd, maar ze vonden de man niet. In overleg met de officier van justitie besloot de politie de man nationaal en internationaal te signaleren. Uit onderzoek bleek dat de man zich mogelijk in Bonn zou ophouden. De Amsterdamse politie bracht de Duitse collega's op de hoogte.

De ontuchtpleger zou dinsdag in Bonn een twaalfjarig meisje op het toilet hebben verkracht. Twee jaar geleden beging hij een vergelijkbare daad. De Nederlander was twee weken geleden uit een Duitse gevangenis ontslagen, meldde de Duitse krant Rheinische Post donderdag.

De officier van justitie van het parket in Amsterdam moet nog beslissen over een eventueel uitleveringsverzoek.