HILVERSUM - Loeki de Leeuw is woensdag verdwenen uit het gebouw van de STER in Hilversum. Een onbekende studentenvereniging uit Utrecht heeft hem naar eigen zeggen ,,gered'' uit het stoffige archief, waar het leeuwtje na meer dan dertig jaar trouwe dienst dreigde weg te kwijnen. Een woordvoerder van de STER bevestigde woensdagmiddag dat Loeki zoek is.

De studenten hebben woensdag meteen contact opgenomen om de STER gerust te stellen. Ze hebben beloofd goed voor hem te zorgen en gaan op zoek naar een nieuwe, geschikte verblijfplaats voor het leeuwtje.

,,Ook wij hopen dat hij goed terechtkomt'', verklaarde de woordvoerder van de STER. De zegsman heeft geen enkel idee hoe de diefstal heeft kunnen gebeuren. Er is geen aanleiding om te geloven dat de studenten hulp hebben gekregen van STER-personeel, zegt hij.

Loeki de Leeuw verscheen eind vorig jaar voor het laatst in de reclameblokken op Nederland 1, 2 en 3. De kosten van de productie en uitzending waren voor de STER reden om te stoppen met de korte filmpjes. Loeki werd geboren in de poppenfilmstudio van Joop Geesink. Hij figureerde sinds 1972 tussen de commercials.