ALEPPO/DAMASCUS - De Syrische president Bashar al-Assad heeft zaterdag opnieuw beloofd al zijn militairen en inlichtingenpersoneel terug te trekken uit Libanon. Nog steeds is echter niet duidelijk wanneer die terugtrekking voltooid zal zijn.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Assad deed zijn toezegging tijdens een gesprek met de speciale VN-gezant Terje Roed-Larsen. Die zei na afloop van de bijeenkomst in Aleppo dat de Syrische president hem bezworen heeft dat hij zich aan de resolutie van de Veiligheidsraad over terugtrekking zal houden. De twee hebben kennelijk wel iets afgesproken over een draaiboek, want Roed-Larsen kondigde aan dat hij VN-secretaris-generaal Kofi Annan na zijn terugkeer in New York zal inlichten over de details van het tijdschema.

De terugtrekking gaat volgens de VN-gezant in twee stappen. De Syrische president kondigde onlangs aan dat de Syrische troepen eerst naar de Bekaa-vallei, in het oosten van Libanon, worden verplaatst en daarna naar de Syrisch-Libanese grens. De eerste fase van de Syrische hergroepering begon dinsdag en neemt een week tot tien dagen in beslag.