AMSTERDAM - Prinses Margarita wil nog steeds scheiden van haar man Edwin de Roy van Zuydewijn. Hoewel ze een verzoek tot echtscheiding heeft ingetrokken, is ze daarover "niet van inzicht veranderd", zei haar advocaat G. Kemper zaterdag.

De Roy las vrijdagavond in het tv-programma Barend en Van Dorp een brief voor waarin stond dat Margarita afziet van een verzoek tot echtscheiding. Waarom ze het verzoek heeft ingetrokken, wil Kemper niet zeggen. "Ik heb met haar afgesproken dat we hierover geen commentaar geven. Maar ik kan wel zeggen: dit betekent niets." Volgens Kemper zal de scheiding van de twee hooguit enkele maanden later plaatsvinden.

Paco

De Roy spande nog maar kort geleden een procedure aan tegen Margarita toen hij een omgangsregeling eiste voor hun hond Paco. De Roy wilde het beest twee weken per maand bij zich hebben. De rechtbank wees zijn eis echter af.

HP/De Tijd

Margarita maakte in augustus vorig jaar bekend te willen scheiden. Ze zei toen ook spijt te hebben van publicaties in het weekblad HP/De Tijd, waarin het paar onder meer vertelde over een hoog opgelopen familievete. De oorzaak van de ruzie zou zijn dat de koninklijke familie De Roy van Zuydewijn niet zag zitten als echtgenoot voor Margarita.