REDUZUM - Een bejaarde man uit Friese Reduzum heeft in de nacht van donderdag op vrijdag de politie aangevallen met een sneeuwschuiver. Pas nadat een politiehond zich in de sneeuwschuiver had vastgebeten, kon de 68-jarige worden opgepakt, zo liet de politie vrijdag weten.

De man had zijn stereo zo luid aan staan, dat verschillenden buurtbewoners uit het Friese dorp klaagden bij de politie. "Toen wij daar kwamen hoorde je de muziek drie huizen verderop al", aldus een politiewoordvoerder. De man weigerde de muziek zachter te zetten en vond dat de politie zich er niet mee moest bemoeien.

Politiehond

Omdat de dienders dachten dat de man een mes had, werd de hulp van een politiehond ingeroepen. De Fries sloeg vervolgens het raam uit zijn eigen voordeur en belaagde de agenten met het glas. Hij deed daarop alsnog de voordeur open om de politiemensen te lijf te gaan, nu met een sneeuwschuiver.

Toen de politiehond zich in de sneeuwschuiver vastbeet, kon de man worden overmeesterd. "Het is een slimme politiehond, hij ging niet naar de verdachte maar naar de sneeuwschuiver", aldus de politiewoordvoerder.