HALSTEREN - De politie heeft donderdagmiddag twee 12-jarige jongens uit Bergen op Zoom en Halsteren aangehouden. Ze zouden kort daarvoor vanaf een voetgangersviaduct in Halsteren stenen naar auto's hebben gegooid.

Bij de politie was een telefonische melding binnengekomen dat twee jongens auto's bekogelden. De melder wist een duidelijke beschrijving van de twee te geven.

Voorruit

De jongens werden bij het viaduct aan de Burgemeester Wittelaan aangehouden. Een getuige bevestigde dat het om het stenengooiende duo ging. Tot nu toe heeft zich één bestuurder gemeld die een grote steen op zijn voorruit kreeg. De politie stelt een onderzoek in waaruit onder meer moeten blijken of er meerdere auto's zijn geraakt.

Dood

De laatste maanden waren er diverse incidenten waarbij auto's vanaf bruggen met stenen werden bekogeld. Eind januari kwam hierdoor bij Rijswijk een vrouw om het leven.

Hekken

Minister Peijs van Verkeer stelde deze week dat ze bruggen en viaducten waar sprake is van verhoogde risico's tegen stenengooiers wil beschermen met hekken en overkappingen. Het gaat bijvoorbeeld om bruggen of viaducten boven wegen waar veel vervoer van gevaarlijke stoffen plaatvindt.

Ook de nabijheid van discotheken of andere gelegenheden waar veel alcohol wordt gedronken ziet Peijs als een risicofactor.