AMSTERDAM - Het Openbaar Ministerie en politie hebben donderdag voor het televisieprogramma Opsporing Verzocht een reconstructie uitgevoerd van de moord op vastgoedmagnaat Willem Endstra aan de Apollolaan in Amsterdam.

Justitie hoopt op deze manier nieuwe getuigen te vinden, vertelde een politiewoordvoerder. Ook worden in de uitzending beelden van de schutter getoond. De politiewoordvoerder wilde niet zeggen hoe de politie aan die beelden is gekomen en wanneer ze zijn gemaakt.

Signalement

Wel bevestigde hij dat ze een duidelijk signalement van de dader geven. De acteur die voor de rol van schutter was gekozen is een kleine man met een zuid-europees uiterlijk. Het is nog niet bekend wanneer de liquidatie van Endstra in Opsporing Verzocht aan bod komt.

Schakel

De 51-jarige vastgoedmagnaat werd op 17 mei 2004 op klaarlichte dag neergeschoten vlakbij zijn kantoor, Convoy Vastgoed bv. Hij overleed in het ziekenhuis. Endstra werd in de publiciteit bekend als vermeende 'bankier van de onderwereld'. Hij zou een belangrijke schakel vormen tussen de boven- en onderwereld en criminelen helpen hun zwarte geld wit te wassen.