WILLEMSTAD - De Koninklijke Marine op Curaçao is opgeschrikt door een aantal gewelddadige overvallen op personeelsleden en hun gezinnen. Een medewerker en tien kinderen van marinespersoneel zijn de afgelopen week het slachtoffer geworden van diefstallen met geweld.

Dieptepunt was een overval afgelopen weekeinde waarbij een feestje van tieners wreed werd verstoord. Ze vierden de verjaardag van een van hen toen enkele gewapende mannen de tuin in kwamen. Onder bedreiging van een vuurwapen moesten de kinderen hun eigendommen afstaan. De tieners zijn met de dood bedreigd en krijgen psychische bijstand.

Woensdagochtend vroeg kreeg vervolgens een medewerker van de marine een wapen onder de neus gedrukt in Willemstad. Diverse waardevollen spullen werden gestolen, maar de medewerker raakte niet gewond. Marinevoorlichting wil geen mededelingen doen over de identiteit van het slachtoffer.

Alarminstallaties

Volgens de voorlichter is enige tijd geleden al extra geld vrijgemaakt door het ministerie van Defensie om de huizen van het marinepersoneel te voorzien van alarminstallaties. Ook is een aantal experts bezig met een inventarisatie van de veiligheid van de leefomgeving van het defensiepersoneel.

Voorlopig worden naar aanleiding van de laatste incidenten geen extra maatregelen getroffen om de veiligheid van het personeel te garanderen. "We wachten eerst het onderzoek van de experts af", aldus chef staf J. Bijsterbosch.

Vorig jaar kwamen op Curaçao ruim 50 mensen om het leven door criminaliteit. Er werden meer dan duizend overvallen gepleegd.