HEERHUGOWAARD - Bij een inval in een woonwagenkamp in Heerhugowaard zijn woensdag vier hennepkwekerijen ontmanteld. Ook hield de politie tien bewoners aan en nam munitie, wapens, drugs, geld en zes auto's in beslag. Het onderzoek op het kamp nam de gehele dag in beslag.

In totaal doorzocht de politie volgens een woordvoerder vijftien woonwagens. Bij het onderzoek waren naast de politie Noord-Holland Noord ook het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD), de sociale recherche en energiebedrijf NUON betrokken.

De aanhoudingen zijn verricht op basis van het overtreden van de opium- en wapenwet, zo liet de politiewoordvoerder weten. Bij vier woningen bleek illegaal stroom te worden afgetapt. Bij deze woningen is de stroom afgesloten.

In het verleden ontmantelde de politie al vaker hennepkwekerijen op het woonwagenkamp. Omdat uit inlichtingen bleek dat een aantal bewoners desondanks volhardde in het begaan van strafbare feiten, werd besloten tot een algehele doorzoeking. Van de tien aangehouden personen zijn er vier in verzekering gesteld.