LELYSTAD - Het CDA in Lelystad heeft een gemeenteraadslid buiten de partij gezet, omdat de politicus zich op zijn werk mogelijk schuldig heeft gemaakt aan seksuele intimidatie. Dat heeft fractievoorzitter D. Zantingh woensdag gezegd.

Haar voormalige partijgenoot ontkent de beschuldiging. Hij overweegt Zantingh aan te klagen wegens smaad. Het raadslid raakte vorig jaar ook al in opspraak, omdat de Belastingdienst onderzoek naar hem deed. Die zaak is uiteindelijk geseponeerd. Volgens Zantingh heeft de politicus daarna beloofd om zich beter in te zetten voor het CDA.

"Hij kwam zijn beloften en afspraken echter nog steeds niet na. We waren dus al ontevreden. Het laatste incident was gewoon de druppel", stelt zij.

Het raadslid zelf beweert onschuldig te zijn. Hij was dan ook totaal verrast door de uitlatingen van Zantingh. "Laat ze maar met bewijzen komen, want dat kan ze niet. Er is helemaal niks gebeurd op mijn werk", reageert hij. De politicus wil op termijn graag terugkeren in de Lelystadse gemeenteraad, maar hij heeft besloten om eerst even rust te houden.