MAASTRICHT - De politie heeft woensdagmorgen vijf verdachten aangehouden die mogelijk betrokken zijn bij een schietpartij in Maastricht waarbij twee doden zijn gevallen. Een woordvoerder van de politie heeft dit gemeld.

Bekijk video: Modem/ Breedband

In Maastricht zijn een man en een vrouw opgepakt. De Duitse politie arresteerde drie mannen in een auto. Verder onderzoek moet uitwijzen in hoeverre de vijf verdachten bij de schietpartij zijn betrokken, aldus de zegsman. Meer kon hij er nog niet over melden.

Melding

Omstreeks 4.30 uur kreeg de politie de melding dat een zwaargewonde was binnengebracht in het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Het slachtoffer overleed korte tijd later. Vrijwel op hetzelfde moment kreeg de politie te horen dat er in de omgeving van de Proosdijweg was geschoten. Achter enkele woningen vond de politie een tweede dode.

Wat er precies is gebeurd, is vooralsnog onduidelijk, aldus de woordvoerder. Het is evenmin bekend of beide zaken met elkaar te maken hebben. De politie weet nog niet wie de doden zijn.

Duits kenteken

Een deel van de Proosdijweg en enkele zijstraten zijn in verband met het onderzoek afgesloten. Getuigen hebben gemeld dat de gewonde bij het ziekenhuis is afgezet door vier mensen die in een auto reden met een Duits kenteken.