JAKARTA - De kogel die gebruikt werd om de Indonesische opperrechter Syafiuddin Kartasasmita te vermoorden, is afkomstig uit een pistool dat is gevonden in een woning van Hutomo 'Tommy' Soeharto, zoon van de voormalige Indonesische president. Dit heeft de krant Jakarta Post woensdag bericht.

Tommy wordt ervan verdacht opdracht te hebben gegeven tot de moord op Kartasasmita in juli 2001. Enkele maanden daarvoor had de rechter Soeharto's zoon veroordeeld tot anderhalf jaar gevangenisstraf wegens corruptie.

De jongste telg van de voormalige dictator loopt kans ter dood te worden veroordeeld. Twee van zijn handlangers zijn in mei tot levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens de moord op de rechter.

Een ballistische politiedeskundige bevestigde dat de kogel afgeschoten moet zijn met een van de zes pistolen die werden aangetroffen in de twee woningen van Tommy in Jakarta.

Het gaat om een wapen van het type Beretta, waarvan Soeharto er twee van had. Getracht was de serienummers van de wapens te verwijderen, maar de politie slaagde er toch in die te achterhalen, zei de deskundige.