AMSTERDAM - Rapper Eminem heeft bekend een korte maar heftige affaire gehad te hebben met Mariah Carey. Maar van liefdesverdriet is geen sprake. Op zijn nieuwe album 'The Eminem Show' laat de rapper zich erg onvriendelijk uit over Mariah.

Hoewel beiden destijds de affaire krachtig ontkenden, blijkt nu dat er wel degelijk sprake was van een relatie. De 29-jarige rapper had wat met de 3 jaar oudere Mariah op het moment dat Mariahs relatie met haar Luis Miguel een aflopende zaak was.

Hoe Eminem nu over zijn ex denkt is te horen op twee nummers. In 'Superman' en 'When the Music stops' noemt hij haar bij haar naam en laat weinig van haar heel. Eminem: "Ik respecteer haar als zangeres. Maar als persoon denk ik anders over haar. Als persoon mag ik haar gewoon niet. Ik heb mijn lesje wel geleerd: geloof de hype rond haar niet. Zij is verre van perfect."

De verhalen over een vermeende romance kwamen een maand voor de zenuwinzinking van de zangeres afgelopen zomer de wereld in. Hun eerste ontmoeting was puur zakelijk en betrof een eventuele samenwerking. Toen er een eind leek te komen aan de driejarige relatie tussen Mariah en Luis, zocht de zangeres steeds meer het gezelschap van de rapper. Hun ontmoetingen stopten toen het geestelijk slechter ging met Mariah. Het definitieve einde kwam toen Eminem zijn medewerking weigerde aan Mariahs nieuwe album.