SCHIPHOL - Niet de vers gevallen sneeuw, maar de mist speelde Schiphol zaterdagochtend parten. Tientallen vluchten zijn afgelast en de toestellen die wel vertrekken, hebben vaak vertraging. Schiphol verwacht dat de problemen met de mist in de loop van de ochtend zijn opgelost, meldde een woordvoerster.

De luchthaven heeft twee banen in gebruik: een voor het opstijgen en een voor het landen. Schiphol raadt reizigers aan contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij over hun vlucht.

De hoeveelheid sneeuw die is gevallen in de nacht was te weinig om een rol van betekenis te spelen, liet de woordvoerster weten. Wel moesten honderden reizigers de nacht doorbrengen op veldbedden die Schiphol ter beschikking had gesteld. Ook de eerdere twee nachten hebben vele reizigers geslapen op het vliegveld.

Meest bussen rijden

Vervoersmaatschappij Connexxion kan bijna alle bussen in het land weer inzetten. Alleen de bussen van de stadsdienst in Lelystad rijden zaterdagochtend niet door de gladheid, liet een woordvoerder van busmaatschappij Connexxion weten. Reizigers in heel het land dienen volgens hem rekening te houden met vertragingen.

Vrijdagavond werden de bussen in Leiden, Bollenstreek en Het Groene Hart in de remise gehouden. Maar die bussen rijden net als in Hoorn en Zeist weer.