DEN HAAG - De ANWB heeft het druk met auto's die dienst weigeren. Slecht starten en bevroren sloten en deuren zijn de meest voorkomende euvels.

Dat zei een woordvoerder van de ANWB vrijdag. De wegenwachten kregen in de nacht ongeveer 550 pechgevallen te verwerken, "veel drukker dan normaal". En dat aantal loopt snel op, constateerde de woordvoerder.

KLPD

'Opmerkelijk rustig', betitelde het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) de verkeerssituatie vrijdagochtend. Het leek erop dat autorijdend Nederland na de eerdere waarschuwingen een vrije dag had genomen en de auto thuis liet staan.

Nauwelijks pechgevallen langs de snelwegen, nauwelijks files, alleen dichte mist die het verkeer hinderde. Die mist, met in de vroege ochtend een zicht van soms nauwelijks dertig meter, deed zich voor in het hele land, met uitzondering van Limburg. In de loop van de ochtend wordt de mist minder dik. Ook voor het avondverkeer verwacht het KLPD weinig problemen.

Mist

De ANWB waarschuwt de hele ochtend al voor zeer dichte mist, waarbij het zicht op enkele plaatsen onder de 50 meter ligt. In de loop van de dag trekken weer nieuwe sneeuwbuien over het land. De ANWB verwacht dan ook een iets drukkere vrijdagavondspits.