DEN HAAG - De kou en de sneeuw hebben in de avondspits donderdag nauwelijks tot problemen geleid. Alleen bij Amsterdam stonden lange files omdat rijstroken in de Coentunnel zijn afgesloten wegens vallende ijspegels en stukken ijs.

Volgens de ANWB hoeven de automobilisten voorlopig nog geen rekening te houden met gladheid. De gestrooide pekel en het hoge aantal auto's dat er over heen heeft gereden zorgen voor sneeuw- en ijsvrije wegen. Het verkeer in de ochtendspits ondervond nog wel hinder van gladheid.

Rijkswaterstaat waarschuwt wel voor extra gladheid door de zeer lage temperaturen later op de avond en in de nacht. Ook al blijven de strooiwagens actief, de lage temperaturen kunnen er voor zorgen dat de werking van het zout onvoldoende is. Vooral in het noorden en het midden van het land kan het glad zijn. Ook is de kans op bevriezing bij bruggen, viaducten en bochten groter.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers voor de komende avond en nacht niet de weg op te gaan. Voor vrijdagochtend waarschuwt Rijkswaterstaat voor hinder van sneeuwval.