SCHIPHOL - Alle vluchten vanuit Europese steden naar Schiphol zijn tot donderdagmiddag 13.00 uur stilgelegd. Daarna moeten de binnenkomende vluchten uit Europa weer mondjesmaat worden opgevangen. "We geven op dit moment hoge prioriteit aan vertrekkende vluchten", aldus een woordvoerster van Luchtverkeersleiding Nederland. "Daar werken we met man en macht aan."

Bekijk video: Modem/ Breedband

Een korte slideshow over het winterweer op schiphol: Klik hier!


Besneeuwd vliegtuig op Schiphol - Robert van Bentum

Donderdagochtend moesten talloze binnenkomende vluchten naar Schiphol uitwijken naar Rotterdam, Brussel, Düsseldorf en Keulen. Vele tientallen uitgaande vluchten zijn donderdagochtend geannuleerd. De vluchten die wel doorgaan, gaan gepaard met vertragingen die variëren van een paar minuten tot een paar uur. Op de luchthaven zijn twee banen sneeuwvrij.

Met het wegwerken van het uitgaande verkeer wil Schiphol de capaciteit op orde brengen. Afgelopen nacht moesten duizenden passagiers de nacht doorbrengen op het vliegveld omdat hun vluchten niet konden doorgaan. Een deel van deze reizigers is donderdagochtend alsnog naar hun bestemming vertrokken. De rest moet in de loop van de dag kunnen vertrekken.

Slaapadres

De luchthaven kon niet zeggen of en hoeveel passagiers de komende nacht opnieuw de luchthaven als slaapadres moeten gebruiken. "We houden er rekening mee", aldus de woordvoerster. Schiphol had de afgelopen nacht ongeveer duizend veldbedden uitgeklapt. Veel reizigers hebben ook op banken in de vertrek- en aankomsthallen geslapen.