BRUSSEL - De Franse seriemoordenaar Fourniret heeft mogelijk nog veel meer moorden op zijn geweten dan de acht die hij er heeft bekend. Zijn vrouw Monique Olivier heeft hem tijdens verhoren sinds half februari beschuldigd van nog eens acht moorden.

Het parket (openbaar ministerie) van Dinant in België zegt dat de verklaringen "nogal vaag" zijn en dat rechercheurs ze natrekken. Eerder kwam al het verhaal naar buiten dat Olivier haar man beschuldigde van de moord op drie babysitters. Die verklaring zou ze nu hebben vervangen door twee babysitters en zes andere gevallen.

Opgeteld bij eerdere aantijgingen van zijn vrouw, wordt Fourniret nu in verband gebracht met in totaal twintig moorden in de periode 1987 en 2001. In vrijwel alle gevallen gaat het om jonge meisjes.

De nieuwe moordzaken zouden zich deels hebben afgespeeld op Belgisch grondgebied. De Fransman Fourniret heeft twee moorden bekend in België en zes in Noord-Frankrijk.

Belgische rechercheurs sluiten niet uit dat de nieuwe verklaringen van zijn echtgenote bedoeld zijn om het onderzoek te vertragen en zo uitlevering naar Frankrijk uit te stellen.