BAGDAD - Voor een basis van het Iraakse leger in het westen van Bagdad heeft een zelfmoordenaar woensdagmorgen een autobom tot ontploffing gebracht. Volgens een woordvoerder van het Iraakse ministerie van Binnenlandse Zaken zijn daarbij slachtoffers gevallen.

Een ooggetuige zei dat zeker tien mensen die in de rij stonden om zich aan te melden voor het leger, zijn gedood. De politie meldde dat zes leden van de Nationale Garde werden gedood. Medisch hulppersoneel sprak over zeker één dode en 28 gewonden.

De legerbasis in het westen van de hoofdstad is gevestigd op het vliegveld al-Muthanna, dat niet meer wordt gebruikt voor vluchten. Op het terrein is ook een Amerikaanse basis. De meesten mensen die in de rij buiten het kamp stonden, werden beschermd door betonnen muren. Degenen die werden gedood of gewond raakten, bevonden zich buiten die beschermende barrières.

De basis was al vaker doelwit van aanslagen. In juni kwamen 35 mensen die voor het kamp stonden om het leven door een autobom. Maandag waren bij een explosie met een autobom in Hilla ongeveer 125 personen om het leven gekomen. Het was de zwaarste aanslag in Irak sinds de val van dictator Hussein in 2003.