BRUNSSUM - "Ik ben wel héél erg hard gestraft." De 23-jarige ontslagen bejaardenhelper van verzorgingshuis Catharina Daemen in Brunssum vindt dat hij zwaar moet boeten voor het fotograferen van enkele naakte bewoners. "Er is geen sprake van naaktfoto's", verklaart hij dinsdag in het Limburgs Dagblad.

De verpleger kreeg enkele weken geleden ontslag op staande voet, nadat hij met zijn mobiele telefoon een foto had gemaakt van een douchende bewoonster met een badmuts op. "Ze zag er gewoon heel erg grappig uit met die badmuts op haar hoofd", legt de ontslagen verpleger uit. Toen hij de naakte vrouw met die badmuts op had zien zitten, pakte hij zij telefoon met ingebouwde camera en maakte een foto van haar. Het gebeurde allemaal in een lollige sfeer."

Hij had haar nog gevraagd of hij een fotootje mocht maken. Daar had ze geen ja of nee op gezegd. "En er is geen sprake van naaktfoto's, ik heb haar gefotografeerd met de badmuts op tot net onder haar schouders. Ik had werkelijk geen enkele andere bijbedoelingen."

Zijn bijna even oude vrouwelijke collega, die een soortgelijke foto had gemaakt, is inmiddels ook ontslagen.