Het Noorse Fast Search & Transfer, FAST, één van de vooraanstaande ontwikkelaars van internetzoek- en filtertechnieken, beweert marktleider Google te overtreffen met de internetzoekmachine AlltheWeb.com. Alltheweb heeft nu een database met zo'n 2,1 miljard sites, de database van Google heeft momenteel 'slechts' 2,07 miljard sites geïndexeerd.
FAST
Google
AlltheWeb.com

De Alltheweb-zoekmachine heeft een vaste groep gebruikers. Dit zijn voornamelijk wetenschappers die op zoek zijn naar ongewone informatie. FAST heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan de uitbreiding van de database van zijn zoekmachine.

De grootte telt, maar ook wat je ermee doet; FAST beweert dat Alltheweb relevantere informatie dan andere zoekmachines geeft door online-documenten uitgebreider op trefwoorden te doorzoeken. Het bedrijf hoopt met de op dit moment grootste database een breder publiek aan te spreken en lanceert hiermee de aanval op Google.

Voorlopig is Google echter nog de meest gebruikte zoekmachine. Zijn populariteit blijft stijgen en Google heeft op dit moment een marktaandeel van ruim 50 procent.