DEN HAAG - Tweede-Kamerlid Wilders gaat politieke diners organiseren waaraan belangstellenden kunnen meedoen voor 2000 euro per persoon. Wilders heeft het geld nodig voor de oprichting van zijn eigen politieke partij.

Sinds zijn breuk met de VVD, vorig jaar september, is Wilders bezig met het opzetten van een eigen politieke beweging en zamelt hij daarvoor extra geld in.

Eind januari haalde Wilders tijdens een avond in Rotterdam al eens 80.000 euro op aan fondsen. De komende periode spreekt hij tijdens diners met particulieren in onder meer Zeeland en zijn thuisbasis Venlo.

Wilders krijgt geen subsidie van 1,2 miljoen euro per jaar, zoals andere gevestigde partijen. Een partij krijgt pas subsidie na het behalen van een zetel bij Kamerverkiezingen.

Eind januari haalde Wilders tijdens een avond in Rotterdam al eens 80.000 euro op aan fondsen. De komende periode wil hij in heel Nederland diners met particulieren opzetten om fondsen te vergaren. Ook wil hij, zodra dat qua veiligheid weer kan, weer gratis optreden bij spreekbeurten.