Wat gaat er zaterdag in ieder geval gebeuren? Hieronder de hoofdpunten uit de nieuwsagenda van 26 augustus 2017.

Je kan je ook inschrijven voor onze ochtendnieuwsbrief. We vertellen je dan dagelijks (behalve zondag) rond 7.00 uur per e-mail wat het nieuws wordt, wat er die nacht is gebeurd en wat andere media deze ochtend melden. Weten wat de dag brengt? Inschrijven kan hier.

Demonstratie tegen terrorisme in Barcelona

In de Spaanse stad Barcelona wordt een grote anti-terrorisme demonstratie verwacht waarin de aanslagen in Barcelona en Cambrils worden veroordeeld. Bij die aanslagen kwamen 15 mensen om het leven en zeker 130 mensen raakten gewond. 

Verstappen mikt op podiumplek Belgische GP

Tienduizenden Nederlandse racefans zijn naar het circuit Spa-Francorchamps afgereisd om Max Verstappen in actie te zien. Zaterdag om 14.00 uur is de kwalificatie van de Belgische Grand Prix en een dag later op hetzelfde tijdstip begint de race. De 19-jarige Limburger noemt het circuit in zijn geboorteland zijn favoriete baan en hoopt in zijn Red Bull voor een podiumplek te kunnen gaan.

Nederlandse hockeydames spelen finale EK

De Nederlandse hockeysters staan zaterdagavond vanaf 20.00 uur in de EK-finale. België is in het Wagener Stadion in Amstelveen de tegenstander. Na het afscheid van gerenommeerde speelsters als Ellen Hoog, Maartje Paumen en Naomi van As kan de nieuwe generatie Nederlandse hockeysters zijn eerste hoofdprijs pakken. Zondag is het de beurt aan het mannenteam: zij treffen België, dat eerder in de groep met maar liefst 5-0 van Oranje won.

En verder: 

- Begint Venezuela aan een grote militaire training. De training is een reactie op de woorden van de Verenigde Staten, die niet uitsluiten om militair in te grijpen in Venezuela. 

TV-Tip: Ik Vertrek! 

21.55-22.45 uur op NPO 1: In het dorpje Montazeau in de Dordogne kochten Alexander en Esther een charmant herenhuis waar eigenlijk alles aan moest gebeuren. Als het moment van de opening eindelijk daar is, na twee jaar verbouwen, zweeft het bouwstof nog in de rondte en staan de gastheer en -vrouw ook op instorten. 

Bekijk hier meer tv-tips

Weer:

Er trekt zaterdag een front met bewolking en soms lichte regen over het land. Dat trekt van west naar oost, maar er is tussendoor genoeg ruimte voor de zon. Het wordt 21 tot 27 graden. 

Bekijk het actuele weerbericht | Bekijk de situatie op de weg