COLORADO - Een medewerker van de US Forest Service is gearresteerd enaangeklaagd voor het aansteken van de bosbrand die al ruim een week woedt in de Amerikaanse staat Colorado.

Bekijk video

De 38-jarige vrouwelijke boswachter werkte in het gebied waar de zware bosbranden, die het gebied rond Denver sinds ruim een week teisteren, ontstonden. De vrouw zei dat de brand ontstond toen zij begin juni tijdens een patrouille een brief van haar man had aangestoken van wie zij gescheiden leefde.

Ze had vervolgens geprobeerd om het vuur zelf te doven, maar dat was niet gelukt. De vrouw had de brand als eerste gemeld. Als ze schuldig wordt bevonden, hangt haar een gevangenisstraf van vijftien jaar en een boete van 530.000 euro boven het hoofd.

Door de brand is tot dusver al meer dan 41.000 hectare bos verwoest en zijn 25 huizen vernield. Meer dan 5000 mensen zijn in veiligheid gebracht en elders ondergebracht.

Voor de hoofdstad Denver lijkt het gevaar voorlopig bezworen, nadat de wind was gedraaid en de vlammenzee de andere kant uittrok. Aanvankelijk leek de vuurzee dit weekeinde af te nemen als gevolg van regenbuien en afnemende wind. Later trok de wind echter weer aan, waardoor blusvliegtuigen niet konden opstijgen. Circa 1800 brandweerlieden zijn bezig het vuur te blussen.

Voor het bekijken van de video's heeft u RealPlayer