DRIEHUIS - Het graf van Pim Fortuyn op begraafplaats Westerveld in Driehuis heeft sinds zijn begrafenis op 10 mei .000 bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerder van de begraafplaats maandag bekendgemaakt. Het is vandaag zes weken geleden dat Fortuyn werd vermoord.

Volgens de zegsman bezochten afgelopen week op werkdagen vier- tot vijfhonderd mensen het graf van Fortuyn. In het weekeinde kwamen in totaal zo'n 2500 mensen naar het graf. ,,Het wordt nu iets minder, maar toch is het een constante stroom bezoekers'', aldus de woordvoerder. Onder de belangstellenden zijn ook veel buitenlanders.

Pim Fortuyn wordt op 20 juli opgegraven en diezelfde dag overgevlogen naar Italië. Daar wordt hij in het dorpje Provesano di San Giorgio herbegraven waar Fortuyn een buitenhuis had. Volgens broer Marten Fortuyn zijn alle formaliteiten rond en hebben de Italiaanse autoriteiten toestemming gegeven voor de overdracht van het lichaam.

Gedenkplaat

De familie van Pim Fortuyn heeft bij de begraafplaats in Driehuis een verzoek gedaan om een gedenkplaat te mogen plaatsen op de plek waar de vermoorde politicus tijdelijk begraven ligt. Volgens de woordvoerder is er nog geen beslissing genomen over dat verzoek.

De grote bloemenzee bij het graf wordt regelmatig bijgehouden. Alle kaarten, knuffels, foto's en brieven die bezoekers hebben achtergelaten gaan in overleg naar de familie Fortuyn.

/DOSSIERFortuyn