VENLO - De politie heeft zondagavond vier automobilisten gearresteerd die meededen aan straatraces in Venray. Ze zijn ingesloten. De politie heeft hun auto en rijbewijs afgenomen.

De straatraces hebben zich na het ingrijpen door de politie verplaatst van Venray naar Venlo. Daar doen volgens een woordvoerster van de politie tussen de tweehonderd en driehonderd straatracers aan mee. Dat meldde zij rond 22.30 uur. De politie heeft inmiddels een arrestatieteam ingezet.

Ongevallen hebben zich tot dusver niet voorgedaan. De racers maakten de Nijmeegseweg, de James Cookweg en De Heide in Venlo onveilig. Ze kwamen volgens de politie uit Limburg en Zuidoost-Brabant. De politie heeft zoveel mogelijk eenheden ingezet om de races in te dammen en te beëindigen.

Zo'n honderd tot tweehonderd racers verzamelden zich volgens de politie in de vroege avond op een industrieterrein in Venray-Noord. Nadat de politie daar had ingegrepen, vertrok het gezelschap over de A73 naar Venlo. Onderweg zwol het aantal racers nog aan. Nadere bijzonderheden ontbreken nog.