VATICAANSTAD - Paus Johannes Paulus II is donderdag opnieuw opgenomen in het Gemelli-ziekenhuis in Rome. Het Vaticaan maakte bekend dat hij een terugval heeft van zijn griep, waardoor hij eerder moest worden behandeld voor ademhalingsproblemen. De kerkvorst zou daarom specialistische behandelingen en extra controles nodig hebben.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De paus was bij bewustzijn toen hij op een brancard naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij ligt niet aan de beademingsapparatuur. De paus zou woensdag al opnieuw last van de griep hebben gekregen, maar is donderdagochtend teruggegaan naar het ziekenhuis, aldus het Vaticaan. Volgens bronnen binnen de Rooms-Katholieke Kerk heeft de paus koorts en opnieuw problemen met de ademhaling.

De 84-jarige paus werd eerder deze maand tien dagen in het Gemelli-ziekenhuis behandeld voor acute ademhalingsproblemen. Op 10 februari mocht hij terugkeren naar huis, waar hij volgens eerdere verklaringen van het Vaticaan langzaam maar zeker herstelde.

De paus miste donderdagochtend voor het eerst in zijn 26-jarige pontificaat een consistorie. Angelo Sodano, staatssecretaris van het Vaticaan, zat de consistorie voor als plaatsvervanger van de paus.