ROTTERDAM - Enkele honderden bezoekers van het concert van Marco Borsato in de Kuip in Rotterdam zijn vrijdagavond veel te laat gearriveerd bij het optreden.
Marco Borsato

De wegen rond het stadion waar het optreden plaatsvond konden het autoverkeer nauwelijks aan. Ook moesten naar schatting 8000 Borsato-fans hun auto op kilometers afstand parkeren door een gebrek aan parkeerruimte. Het concert begon omstreeks 20.30 uur, maar op dat moment was nog lang niet iedereen binnen. Rond 22.00 uur arriveerden er nog steeds groepjes mensen bij de ingang van het stadion. Volgens de politie hebben honderden bezoekers een flink aantal nummers moeten missen.

De politie verklaart de problemen uit het grote aantal mensen dat met de auto naar De Kuip is gekomen. Normaal komen er bij grote evenementen 12.000 auto's naar het voetbalstadion in Rotterdam-Zuid, vrijdagavond waren dat er bijna twee keer zo veel. Slechts 7000 concertgangers zijn met de trein gekomen. Op een normale evenementendag zijn dat er 20.000.

Waarschijnlijk hebben veel mensen gekozen voor de auto omdat het optreden pas om 23.30 uur is afgelopen en ze met het openbaar vervoer problemen verwachten met de reis naar huis.

Marco Borsato schrijft dit weekend popgeschiedenis door als Nederlandse ster drie avonden achtereen in een uitverkochte Kuip te staan. Alleen buitenlandse sterren als U2, Michael Jackson en de Rolling Stones slaagden daar eerder in.