HARLINGEN - Bij de ingang van de kade naar de veerboot van Terschelling staan vrijdagmiddag honderden theaterliefhebbers te wachten. De boten zijn afgeladen vol. Ondanks het feit dat er extra afvaarten zijn ingezet, kan Rederij Doeksen de grote drukte niet aan. Vrijdagavond begint het 21e Oerolfestival, dat dit jaar 'eilandrijk' als thema draagt.
Oerolfestival

Bij de ingang van het terrein voor lang parkeren, staat een lange rij wachtenden. Er heerst een gelaten stemming. "Als we met deze boot niet meekunnen, gaat er vast wel een volgende", reageert een gelaten Oerolgangster. De gemiddelde wachttijd bij de boten staat nu op een uur.

Vrijdagavond wordt het 21e Oerolfestival geopend. Vrijdagochtend is de voorverkoop van de kaarten begonnen. Traditioneel stond er weer een lange wachtrij voor de vijftien kassa's, al hoopt de organisatie dit jaar het imago 'altijd uitverkocht' kwijt te raken.

Daarom zijn er in totaal 90.000 kaarten voor de diverse voorstellingen beschikbaar, 10.000 meer dan vorig jaar. Het festival trekt jaarlijks 50.000 bezoekers en duurt van 14 tot en met 23 juni.