DEN BOSCH - De rechter in Den Bosch heeft donderdag de begrafenis van de Filipijnse Fatima Pana verboden. De familie van haar echtgenoot wilde haar in Geldrop begraven. Het kort geding bij de rechtbank was aangespannen door de Filipijnse ambassade, namens de familie van Pana. Die wil graag dat haar lichaam in haar vaderland wordt begraven.

De Filipijnse werd jarenlang vermist. Onlangs ontdekte de politie haar lichaam na een verklaring van haar echtgenoot in het huis van zijn broer. De echtgenoot zit vast als hoofdverdachte in de zaak. Hij wordt ervan verdacht zijn vrouw te hebben vermoord en haar lichaam te hebben verstopt.

De rechtbank liet ook beslag leggen op het stoffelijk overschot van de vrouw. Volgende week buigt de rechter zich over de vraag of het lichaam ook aan de Filipijnse familie wordt toegewezen, aldus een woordvoerder van de Filipijnse ambassade.

Justitie gaf vorige week het lichaam van de vrouw vrij. De familie van de hoofdverdachte eiste het lichaam vervolgens als eerste op. De familie van Pana op de Filipijnen wist tot woensdag niets van de begrafenis.