AMSTERDAM - Vanavond is het zo ver. Dan gaat het eerste van drie Marco Borsato Kuip-concerten van start. Per show zullen 50.000 uitzinnige Marcofans in de Kuip aanwezig zijn. Borsato breekt hiermee alle records, zelfs ras-Rotterdammer Lee Towers kreeg 'zijn' Kuip nooit zo vaak zo vol.

In dagblad De Telegraaf meldt de succesvolle zanger toch wel gespannen zijn. "Mijn tenen tintelen. Elke vezel in mijn lichaam voel ik en ik heb zelfs kippenvel op mijn scheenbeen.". Niet zo gek ook want er zit een enorme organisatie achter de concerten op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond. De apparatuur op het podium is te vergelijken met het optreden van Bon Jovi, het is zelfs meer dan bij Genesis.

Borsato heeft recent vijf shows gegeven in Antwerpen, waar de zaal 16.000 mensen kon herbergen. "De shows daar verliepen goed en we zijn nu goed op elkaar ingespeeld. Ik mag wel zeggen dat we op oorlogssterkte in de Kuip zullen aantreden," aldus de zanger. Het weer speelt de komende drie dagen een belangrijke rol. "Ik heb nog nooit zoveel naar het weerbericht gekeken als nu", geeft Borsato toe. "We hebben een rechtstreekse lijn met diverse weerdiensten en ikzelf begin ook al aardig wat verstand te krijgen van die voorspellingen. Tijdens de opbouw bleek dat door de regen het podium te glad werd. Daarom hebben we een ander soort vloerbedekking geregeld."

De shows in de Kuip moeten steeds rond 23.30 uur zijn afgelopen in verband met de vergunning. De gastoptredens van Blof, Sita, Georgia en Trijntje Oosterhuis moeten daar allemaal binnen vallen. "Ik hoop dat dat lukt", meldt Marco "Want soms zingt het publiek zo mee dat het niet tot stilte te manen is. Ik wil niet, zoals ooit in de ArenA, dat vanwege de tijd iemand letterlijk de stekker eruit trekt en er geen ruimte meer is voor een toegift."

Na de Kuip-reeks gaat Borsato in het najaar een intieme unplugged-toernee maken. Dit in contrast met de mega-Kuipshow.