DELFZIJL - Vijf jongeren tussen de 17 en 20 jaar uit Delfzijl hebben tegenover de politie bekend betrokken te zijn geweest bij de dood van een 53-jarige man uit die plaats. Dat heeft een politiewoordvoerder donderdag bekendgemaakt.

Het slachtoffer werd 17 december dood aangetroffen in zijn flat in Delfzijl. Hij was toen al twee dagen dood. De man, die bekend stond als handelaar in softdrugs, bleek met messteken om het leven te zijn gebracht.

Softdrugs

Twee verdachten van 19 en 20 jaar hebben tegenover de politie bevestigd dat zij het slachtoffer overvielen om hem van zijn geld en softdrugs te beroven. Tijdens een worsteling die ontstond, is de man meerdere keren met een mes gestoken. Hij liep een slagaderlijke bloeding op waaraan hij overleed.

Verdachten

Drie verdachten, twee jongens van 17 en een van 18 jaar oud, gaven toe dat zij van de beroving op de hoogte waren. Bovendien stonden ze tijdens de overval buiten te wachten met vervangende kleding voor de twee hoofdverdachten om herkenning te voorkomen. Alle verdachten zijn bekenden van elkaar. Ze kenden het slachtoffer via zijn handel in drugs. Ze ontkennen dat het hun bedoeling was om de man om het leven te brengen.

De verdachten zijn begin februari aangehouden. Een zesde persoon die de politie toen oppakte wegens wapenbezit, is inmiddels weer op vrije voeten gesteld. Het gaat om de 43-jarige vader van een van de verdachten. De vijf jeugdige verdachten zitten nog vast.