HENGELO - Uitkeringsinstantie UWV in Hengelo heeft voor de veiligheid van het personeel betonnen paaltjes geplaatst bij de hoofd- en zij-ingang van het gebouw. De maatregel moet het personeel beschermen tegen agressieve cliënten. Dat heeft een woordvoerster donderdag bekendgemaakt.

Aanleiding is een incident van vorige week donderdag. Een 38-jarige man uit Enschede reed met een bestelbus het gebouw binnen uit onvrede over een gesprek dat hij met een medewerker had gehad. De entree en de pui raakten zwaarbeschadigd, er vielen geen gewonden. Het personeel van UWV was bijzonder geschokt over het voorval in Hengelo. "Verbale bedreigingen komen geregeld voor, maar dit soort extreme reacties zijn nieuw."

De woordvoerster van het landelijke UWV zegt dat de instantie gaat bekijken of er ook bij de andere vestigingen aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn. " Maar je kunt er ook geen vesting van maken. Een gebouw moet wel een klantvriendelijke uitstraling behouden. UWV heeft ruim honderd vestigingen.