PUTTEN - De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen twee Zeeuwen die zich afgelopen weekeinde over een 15-jarige meisje uit Putten ontfermd hadden.

Het tweetal, een 36-jarige man en een 34-jarige vrouw, zou het meisje onrechtmatig aan het ouderlijk gezag hebben onttrokken.

De 15-jarige Kim werd vrijdagavond als vermist opgegeven. Zaterdag volgde een grootscheepse zoekactie. Er werd onder meer met een speurhond in de bossen rond Putten gezocht. Ook zette de politie een helikopter in.

Maandag werd het meisje teruggevonden bij het tweetal in Zeeland. Waar precies wil de politie niet kwijt.

Hulpverleners ontfermden zich vervolgens over Kim. Het meisje zei dat ze vaak was misbruikt en daarna naar vrienden in Zeeland was gevlucht. Ze trok die verklaringen later in. Twee weken geleden nam ze hierover contact op met de politie, waarna een hulpverlener werd ingeschakeld.

Ze heeft geen aangifte gedaan, aldus de politie. "De gemoedstoestand van het meisje is inmiddels verbeterd. Als de hulpverleners klaar zijn, gaan we onderzoeken of er mogelijk sprake is van strafbare feiten", zei een woordvoerder van de politie.