CHAMBERY - De Franse politie heeft donderdagochtend de zoektocht naar een Nederlandse langlaufer met helikopters voortgezet. De 58-jarige Amsterdammer wordt sinds zondagavond vermist. De man was gaan langlaufen in de buurt van Notre-Dame-de-Bellecombe in de Franse Alpen.

Een woordvoerder van de Franse politie heeft weinig hoop voor de langlaufer. "Het sneeuwt al dagen en het is erg koud. Wij vermoeden dat hij in een bergstroom is terechtgekomen. De overlevingskans is in deze omstandigheden niet erg groot."

De man is zondag uit Notre-Dame-de-Bellecombe vertrokken. De familie van de Amsterdammer alarmeerde de reddingsdiensten toen hij zondagavond niet terugkeerde. Reddingswerkers zijn meteen gaan zoeken en vonden alleen de langlaufski's van de man vlak bij een kolkende beek (Nant Rouge) en een steile afgrond. Hij bleek eerder al de langlaufpistes te hebben verlaten.

De reddingsdiensten hebben de afgelopen dagen met duikers in de rivier gezocht. Het slechte weer en de hevige sneeuwval van de afgelopen dagen bemoeilijkten de zoektocht. De helikopter kan pas donderdag worden ingezet.