LONDEN - Voorstanders van de vossenjacht in Engeland en Wales hebben woensdag een laatste beroep verloren tegen een verbod op de drijfjacht met honden. Daarmee treedt het door de Britse regering afgekondigde verbod eind deze week definitief in werking.

Een hof van appèl in Londen verwierp het argument van de jagers dat de regering gebruik heeft gemaakt van een ongeldige wet om haar besluit door te drukken. Met de zogeheten Parliamentary Act uit 1949 kon het Hogerhuis, die een verbod voortdurend afwees, vorig jaar worden omzeild. De wet wordt slechts zeer zelden gebruikt.

Law Lords

Omdat het verbod vrijdag al in werking treedt is een beroep bij het hoogste rechtsorgaan van Groot-Brittannië, de 'Law Lords', niet meer mogelijk. Militante voorstanders van de vossenjacht hebben eerder al aangekondigd dat ze het verbod op de jacht zullen negeren en protestacties zullen houden.

Prins Charles, een fervent jager, heeft woensdag een duidelijk statement afgegeven door met een paar vrienden uit jagen te gaan. Voordat hij op zijn paard stapte dronk de Britse troonopvolger nog een biertje in een pub, meldde The Daily Telegraph. De vossenjacht was een eeuwenoude Britse traditie die vooral door de aristocratie werd bedreven.