WENEN - In zware sneeuwval nog steeds groot. In Vorarlberg geldt woensdag waarschuwingfase vier op de schaal van vijf. In Steiermark, Salzburg en Tirol geldt fase drie. Deskundigen verwachten voor de komende dagen geen verandering in de situatie.

Op de wegen in het oosten van het land heerste woensdagochtend een verkeerschaos. Op stijgende weggedeelten kwamen vrachtwagens vast te zitten. Elder stonden vrachtwagens na slippartijen dwars op de weg. Op de ringweg rond de hoofdstad Wenen mochten vrachtwagens alleen nog met sneeuwkettingen de weg op.

Sneeuwval

Zware sneeuwval heeft woensdag ook in Tsjechië tot verkeersproblemen geleid. De internationale luchthaven van Praag werd gesloten omdat sneeuwduinen de start- en landingsbaan onbruikbaar maakten. In grote delen van het land zijn de wegen alleen te berijden met sneeuwkettingen, deelde en politiewoordvoerder mee. Hij omschreef de situatie als "de ergste deze winter".

De luchthaven van München heeft woensdagochtend tweehonderd vluchten geannuleerd wegens zware sneeuwval. Bij het besluit de vluchten niet te laten doorgaan speelde ook de weerssituatie in de andere Europese landen een rol. Meer dan vijftig vluchten liepen door het weer vertraging op. Een aantal vluchten met bestemming München werd omgeleid naar Neurenberg.