ANTWERPEN - Maar liefst drie ongevallen binnen een afstand van nog geen tien kilometer hebben er dinsdagochtend toe geleid dat de snelweg E19 tussen de grens bij Breda en Antwerpen enkele uren in beide richtingen gestremd was geraakt. Het verkeer moest worden omgeleid via Roosendaal en Bergen op Zoom.

Volgens een woordvoerder van de politie in Antwerpen begon het met een lichtmast die werd aangereden door een auto en daarna over de weg klapte. Enkele auto's ramden vervolgens de lichtmast. Verder leidde een kop-staartbotsing tussen twee vrachtwagens tot extra oponthoud. Ook een vrachtwagen met panne veroorzaakte overlast. De weg werd om 09.15 uur weer vrijgegeven.

Duitsland

In Duitsland staan dinsdag lange files op de A3 tussen Keulen en Frankfurt. De snelweg is in de richting van het zuiden bij het Zevengebergte sinds 02.00 uur afgesloten wegens gladheid. In beide richtingen staan files. Bij de ANWB zijn tientallen telefoontjes van Nederlanders binnengekomen. Ze willen vooral weten hoe lang de files blijven staan.

De ANWB heeft van de Duitse collega ADAC begrepen dat de afsluiting van de A3 nog tot in de middag zal duren. Het is voor de ANWB niet duidelijk waarom de weg zo lang blijft afgesloten. De toeristenorganisatie raadt weggebruikers gebruik te maken van de alternatieve route op de A61.

In Duitsland stonden dinsdag lange files op de A3 tussen Keulen en Frankfurt. De snelweg was in de richting van het zuiden bij het Zevengebergte sinds 02.00 uur afgesloten wegens gladheid. In beide richtingen stonden files. De weg is omstreeks elf uur vrijgegeven. Vrachtwagens kwamen de glooiende snelweg niet meer op en slipten weg. Bij de ANWB zijn tientallen telefoontjes van Nederlanders binnengekomen. Ze wilden vooral weten hoe lang de files op de A3 blijven staan.