BEIROET - De Libanese autoriteiten hebben een man aangehouden die betrokken zou zijn bij de moordaanslag van maandag op oud-premier Rafik Hariri. De man heeft volgens de regering in Beiroet banden met extremistische moslims, zo berichtte de Amerikaanse nieuwszender CNN dinsdag.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De moordaanslag is via een video opgeëist door de relatief onbekende Groep van de overwinning en de heilige oorlog in de Levant. De Arabische tv-zender al-Jazeera zond de video uit. De man op de video is volgens de Syrische media een Palestijn die in Beiroet woont.

De aanslag kostte zeker dertien mensen het leven. De Libanese oppositie heeft Syrië en de pro-Syrische Libanese regering ervan beschuldigd achter het bloedbad te zitten. Syrië heeft de aanslag inmiddels scherp veroordeeld.

In een verklaring op internet heeft de terreurgroep al-Qaeda dinsdag gezegd dat de veiligheidsdiensten van Libanon, Syrië of Israël achter de aanslag zaten. De daders waren geen moslimmilitanten, aldus de verklaring waarvan de echtheid nog niet is vastgesteld.