HOEK VAN HOLLAND - Reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) en sleepboten hebben dinsdagochtend een in nood verkerend vrachtschip op de Noordzee naar veilige haven geloodst. Een sleepboot wist de coaster Fritind naar de Rotterdamse haven te slepen, waar het schip om 03.00 uur werd afgemeerd.

Het schip kwam maandagavond in de problemen en dreigde op ongeveer 4 kilometer afstand voor de kust van Hoek van Holland te zinken. De 66 meter lange coaster had twee gaten in de romp ter hoogte van de machinekamer en maakte water. Het is niet bekend hoe de gaten zijn ontstaan.

Reddingsboten uit Hoek van Holland en Scheveningen hadden drie van de zes bemanningsleden van de Fritind van boord gehaald. Twee reddingswerkers waren aan boord gegaan om het zeewater uit het schip te pompen. Toen de situatie redelijk stabiel beleef, kon de Fritind veilig naar de haven worden gesleept. De drie bemanningsleden zijn daar weer naar de coaster teruggebracht.

De Fritind vaart onder de vlag van de Bahama's en heeft een Noorse eigenaar. Het vrachtschip vervoert volgens de woordvoerder maïs.