EINDHOVEN - De bovenregionale recherche Zuid-Nederland heeft maandagavond met invallen in dertien woningen in Eindhoven een omvangrijke inbrekersbende opgerold. De politie heeft acht mannen en een vrouw uit Eindhoven in de leeftijd van 17 tot 50 jaar aangehouden. De bende wordt verdacht van ruim tweehonderd inbraken, waarbij in totaal ongeveer 1,3 miljoen euro buit is gemaakt, en heling van gestolen goederen.

De woninginbraken vonden vanaf eind 2003 plaats in heel Zuid-Nederland, maar met name in Noord-Brabant. De bende had het voornamelijk gemund op dure klokken en beeld- en geluidsapparatuur. Een aantal verdachten werd maandagavond op heterdaad betrapt tijdens woninginbraken in Veldhoven. De politie verwacht nog meer aanhoudingen te doen.

De politie heeft maandag onder meer personenauto's en beeld- en geluidsapparatuur in beslag genomen. Tijdens de invallen troffen agenten in een aantal panden ook hennepkwekerijen aan. Aan de actie namen 150 agenten deel. De bovenregionale recherche Zuid-Nederland is een samenwerkingsverband van de zes zuidelijke politieregio's.