SLEEUWIJK - Vier vrachtwagens en een bestelwagen zijn maandagmiddag op de A27 bij het Brabantse Sleeuwijk op elkaar gebotst. Daarbij zijn drie mensen gewond geraakt, twee Fransen en een Nederlander, aldus een woordvoerder van de politie. De Fransen zaten bekneld en zijn door de brandweer uit de cabines gehaald.

Personenauto's waren niet bij het ongeval betrokken. De botsing deed zich omstreeks 16.20 uur voor op de rijbaan vanuit Breda richting Gorinchem.

De twee Fransen raakten ernstig gewond, de verwondingen van de Nederlander vielen mee. De tweede beknelde werd omstreeks 17.45 uur bevrijd. Een traumahelikopter heeft de gewonden eerste hulp verleend.

De politie sloot de A27 van het knooppunt Hooipolder bij Raamsdonksveer tot knooppunt Gorinchem af. Het verkeer werd omgeleid via de A59 en daarna de A16 of de A2. In zuidelijke richting ging een van de twee rijstroken dicht, zodat de hulpdiensten de plaats van het ongeval konden bereiken. De opruimwerkzaamheden namen geruime tijd in beslag. De rijstroken richting Breda ging om 18.27 uur weer open, die in noordelijke richting om 19.38 uur.

Afgevallen lading

De aanrijding is waarschijnlijk veroorzaakt doordat de voorste vrachtauto, een open wagen met een kraan erop, remde voor afgevallen lading. Slecht weer speelde geen rol, aldus de politiewoordvoerder.

De aanrijding veroorzaakte lange files op de wegen op en rond knooppunt Gorinchem. Normaal staan in de spits bij het knooppunt al files.