AMSTERDAM - Politie en justitie delen dezer dagen flyers uit aan ruim 1200 gedetineerden in gevangenissen en penitentiaire inrichtingen in Nederland om meer informatie te verzamelen over de moord op ex-rechercheur Martin Hoogland.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

Ook sturen de opsporingsinstanties brieven aan mensen die in de omgeving van de moordenaar van Klaas Bruinsma verkeerden en mogelijk iets kunnen vertellen over de criminele afrekening op 18 maart vorig jaar.

Media

Daarnaast wordt maandag informatie gevraagd via een tekst op popzender TMF, in het radioprogramma Arbeidsvitaminen, via een oproep in het gratis dagblad Spits en via internetprovider Tiscali, aldus de politie van Amsterdam zondag.

Het tv-programma Opsporing Verzocht toont maandag voor het eerst beelden van de mogelijke schutter die Hoogland geliquideerd heeft. De videobeelden zijn afkomstig van een bewakingscamera. In het programma brengt de politie voorts een aantal roep- en bijnamen ter sprake.

Gouden tip

Lange tijd zat het onderzoek vast, maar nu blijkt het Openbaar Ministerie (OM) een verdachte in beeld te hebben. Met het gebruik van onalledaagse middelen hopen politie en justitie de dader te kunnen pakken. De hoofdofficier van justitie in Amsterdam heeft 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Het Interregionaal Projectteam (IRPT), bestaande uit rechercheurs van de korpsen Noord-Holland-Noord en Amsterdam-Amstelland, voert het opsporingsonderzoek uit.

Liquidatie

Hoogland werd op 47-jarige leeftijd vlakbij de penitentiaire inrichting De Keern in Hoorn op zijn fiets doodgeschoten. Hij werd in het verleden veroordeeld tot twee keer tien jaar cel, voor de moorden op Klaas Bruinsma en drugshandelaar Tony Hijzelendoorn. Op het moment dat Hoogland zelf werd geliquideerd, had hij zijn straf er bijna op zitten. In juni vorig jaar zou hij op vrije voeten komen. Het is de politie bekend dat Hoogland banden had met de Servische onderwereld.