ROTTERDAM - De politie heeft vrijdag in Rotterdam acht verdachten van een schietpartij aangehouden. De schietpartij vond zondag 6 februari plaats op de Schiestraat nabij een discotheek. Daarbij raakten vijf slachtoffers gewond.

De politie vermoedt dat de schietpartij te maken had met spanningen tussen twee families. De families hadden al eerder ruzies uitgevochten. De verdachten zijn tussen de 16 en 40 jaar oud en komen allemaal uit Rotterdam, aldus de politie zondag.

Huiszoekingen

De recherche deed vrijdag een aantal huiszoekingen waarbij de personen werden aangehouden. De rechercheurs namen bij de actie meerdere vuurwapens in beslag. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit. Korte tijd na het schietincident hielden agenten twee verdachten aan, maar zij bleken niets met de zaak hebben te maken.

De politie denkt dat een van de acht personen heeft geschoten. Even voor zes uur die zondagmorgen liep namelijk een man op een parkeerterrein in de Schiestraat iemand anders achterna met een wapen. Hij loste daarbij een aantal schoten.

De kogels troffen vijf personen. Zij raakten gewond aan hun benen en moesten in ziekenhuizen worden behandeld aan hun verwondingen. De schutter ging er vandoor in een auto.

Druk

Op het moment van de schietpartij was het druk op straat. De discotheek was aan het sluiten en vele tientallen mensen waren op weg naar huis. De eigenaar van de uitgaansgelegenheid meldde zondag dat de discotheek niets met het incident heeft te maken. Het speelde volgens hem toevallig af in de straat waar de gelegenheid zich bevindt. De verdachten waren geen bezoekers van zijn disco.