OTTAWA - De vijftienjarige Christopher Watts uit Ottawa heeft een bravourestuntje bijna moeten bekopen met de verdrinkingsdood in het rioollabyrinth van zijn woonplaats. Onder invloed van een paar biertjes en uitgedaagd door zijn vrienden daalde hij de ladder af in een van de mangaten van het riool.

Hij had gedacht na korte tijd weer boven te komen, maar het liep anders: pas na een nachtmerrie van vijf uur werd hij gered. Volgens de artsen is het een wonder dat hij het kan navertellen.

Of het nu de glibberige ladder, de verschrikkelijke stank of de invloed van de alcohol was, is niet te achterhalen, maar Christopher Watts viel van de ladder in het zes meter diep gelegen het riool. Hij slaagde er niet in op te staan en werd door een vloedgolf van donkerbruin afvalwater meegesleurd. Christophers vrienden sloegen alarm toen hij weg bleef.

Reddingswerkers gingen het riool in en vonden hem na een uren durende zoektocht meer dan een kilometer verderop in het meer dan kilometer lange rioolstelsel.

De directeur van het nutsbedrijf zei tegen de internetkrant The Ottawa Citizen dat de 'riooljongen' heel veel geluk heeft gehad. ,,Wij nemen altijd tal van voorzorgsmaatregelen als wij het riool in moeten, zoals gasmaskers en touwen. Anders kun je zomaar verdrinken.''

De politie zei dat Christopher niet vervolgd zal worden, ook al heeft hij iets strafbaars gedaan. ,,Hij heeft al straf genoeg gehad.''