LECH - De koninklijke familie heeft zich zaterdag op wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech laten fotograferen door de pers. Amalia was er ook bij. Het prinsesje had eerder deze week last van waterpokken en het was onzeker of zij aanwezig kon zijn bij het 'fotohalfuurtje'.


De koningin is samen met Willem-Alexander, prinses Máxima en Amalia op wintersport

Jubileum

Koningin Beatrix besloot aan het fotomoment mee te doen in verband met haar 25-jarig regeringsjubileum dit jaar. De fotografen en hun opdrachtgevers hebben moeten beloven dat zij de familie de rest van de vakantie met rust laten. De Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) heeft er alle vertrouwen in dat de media zich aan die afspraak houden, zei een woordvoerder vrijdag.

Privé

Het kroonprinselijk paar besloot vorig jaar voor het eerst een fotosessie te houden in de hoop de rest van de vakantie zoveel mogelijk privé te kunnen doorbrengen. Willem-Alexander en Máxima wilden de media tegemoet komen in hun belangstelling voor de eerste vakantie met Amalia, in ruil voor privacy.

Mislukte opzet

De opzet mislukte gedeeltelijk, omdat op het moment dat de uitnodiging de deur uitging, fotografen van de populaire weekbladen al onderweg waren naar Lech. Daar aangekomen vernamen ze van de bijeenkomst die op maandag werd gehouden. Ze benaderden het paar en dwongen min of meer op de woensdag ervoor een eigen fotosessie af.