HILVERSUM - Als er nu verkiezingen zouden worden gehouden, zou de PvdA volgens de Politieke Barometer van Interview-NSS en het tv-programma NOVA vijftig zetels krijgen. Dat zijn er twee minder dan bij de peiling van vorige week, maar nog altijd acht meer dan de partij nu in de Tweede Kamer heeft.

GroenLinks komt deze week uit op negen zetels en boekt daarmee een zetel winst ten opzichte van vorige week en het huidige aantal Kamerzetels. De SP zou nu veertien zetels krijgen. Dat zijn er twee meer dan vorige week en vijf meer dan de partij in de Tweede Kamer heeft.

Wilders

De Groep Wilders levert er ten opzichte van vorige week één in en komt deze week uit op zeven zetels. Bij de overige partijen zijn er geen veranderingen ten opzichte van vorige week.

Regerinspartijen

De regerinspartijen CDA, VVD en D66 blijven samen staan op zestig zetels en zouden nu dus lang geen meerderheid in de Kamer krijgen. Het CDA komt deze week uit op 32 zetels, een verlies van twaalf. De VVD zou 23 van de huidige 28 zetels overhouden en D66 zou uitkomen op vijf, een verlies van één zetel.

PvdD

De LPF zakt van acht naar één zetel. De SGP blijft op twee zetels staan en de christenunie zou drie zetels winst boeken en uitkomen op zes. De Partij voor Dieren, die niet in de Kamer zit, zou nu één zetel krijgen.